Supošana – iespēja, kā būt tuvākam dabai!

Zinājāt, ka sup dēļi lielākai daļai no mums ne ar ko neatšķirsies no sērfinga dēļa, protams, ka tāda lieta nav bez skaidrojuma. 2000. gadu sākumā slavenais sērfotājs R.Tomass ierosināja alternatīvu risinājumu, kad priekš sērfošanas nebūs viļņu un tas ir Stand Up Paddle Boarding. Pēc viņa izpratnes, šis variants bija variants, kā var saglabāt formu, trenēt līdzsvaru un izturību. Tomēr 4 gadus vēlāk, tad kad šis veids parādījās vienā no ASV TV kanāliem, sup izbraucieni saņēma savu popularitātes vilni. Skatītāji saskatīja tur lielas cerības un par centās supošanu padarīt par nacionālu sporta veidu. Mūsu valstī supošana bija pieņemta ar lielu atsaucību un pielāgota mūsu dabai. No šī brīža sup izbraucieni pārvērtās par aizraujošu variantu, brīdī, kad tiek plānota atpūta ar ģimeni vai draugiem.

Uzzini vairāk – http://www.bullulaivas.lv/izbraucieni-pa-upem-ezeriem-un-purviem/

Kādi tad sup dēļi būs pieejami?

Uz šodienu sup dēļi iedalās kā pēc to paltuma, tā arī pēc garuma. Savukārt piepūšamie sup dēļi pēc to smaguma eksistē no 6-18kg. Sup dēļi ir platuma ziņā ir pieejami sākot ar divdesmit piecām un pat līdz četrdesmit collām. Jo mazāks ir dēļa platums, jo smagāk būs turēt līdzsvaru, taču šaurs platums nodrošina to, ka supošana būs ātra. Labākais dēļa platums iesācējiem ir 32 – 35 collas. Ar šādu paltumu jebkuri sup izbraucieni būs viegli un ērti manevrējami, un dēlis neliks satraukties no virsū ejošā viļņa. Jo lielāks svars ir braucējam, jo platāki sup dēļi ir jāpiemeklē. Un otrādi – maza svara braucējam būs ērti uz šaurāka dēļa. Sup dēļi pēc biezuma ir sākot ar 4 līdz 6 collām. Jo biezaks ir dēlis, jo mazāk tas iegremdēsies ūdenī no slodzes uz tā. Maksimāla platuma sup dēļi būs ideāli atbilstoši aukstā klimatā. Bez dēļa, lai supošana būtu izdevusies Jums būs nepieciešams airis un drošības pavada, kas stiprinās pie kājas un notur Jūs pie dēļa.

Aktīvā atpūta pie ūdens, kādi irrealizējamie veidi

Šodienas iespēju zemē ir tik ļoti milzīgi daudz dažādu variantu, kā tiek pavadīta aktīvā atpūta, turklāt nav būtiski, vai plānos ir atpūta ar draugiem vai ģimeni, katram variantam var atrast savējo. Nenoliedzami mūsdienās cilvēkiem tīk ceļošana, taču aplūkojiet, kas ir apkārt! Latvijas teritorijā ir tik daudz iespēju, priekš tam, lai Jūsu aktīvā atpūta varētu būt izcila. Neskaitāmas viesu mājas, kas atrodas gleznainajās vietās un to piedāvājuma klastā ir velosipēdu noma, priekš tam, lai izzināt apkārtni. Tā kā visbiežāk atpūtas zonas ir ūdens tuvumā, ir piedāvāta arī laivu noma vai arī katamarānu noma, un aizraujoši, ka arī buru jahtas noma pat ir iespējama, ja esat ārpus Rīgas. Taču, gadījumā ja tāda veida aktīvā atpūta ir apnikus, tagad ir unikāla opcija – aizraujošie sup izbraucieni. Supošana Latvijas teritorijā ir vēl salīdzinoši jauna izklaide, bet tajā pat brīdī sup noma jau tagad ir populāra. Kā arī tagad jau ir tie, kam jau ir lētāk nopirkt dēli, nekā tik bieži izmantot tādu pakalpojumu, kā sup īre.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *