Riepas – kurā vietā iegādāties un kādā veidā atrast?

Auto vadāmība un braukšanas ērtība būs atkarīga no tā, kādas tad auto riepas tiek piemeklētas. Priekš tam, lai nodrošinātu labākus un arī drošākos braukšanas apstākļus, ir nepieciešams, lai riepas ir piemērotas Jūsu markas auto, gan arī apstākļiem, kuros viņas tiks pielietotas. Svarīga jau ir un sezonāls raksturs – vasaras riepas un ziemas riepas savā starpā būs dažādas.

Lai izdarītu īsto izvēli, kad tiek meklētas riepas Rīgā vai arī citviet Latvijas teritorijā, centīsimies uzzināt visvairāk to, kam vērst īpašu uzmanību, meklējot auto riepu pārdevēju, kā arī pašu riepu īpašības, kurām jāpievērš vērība.

Gadalaiks, auto riepu raksts – kas tad vēl jāņem vērā?

Pats svarīgākais pirms tam kā iegādāties auto riepas, ir izlasīt auto izmantošanas instrukciju. Ražotājs uzskaita neskaitāmas būtiskas riepu specifikācijas, kas būtiski paātrinās riepu atrašanu. Gadījumā ja lietošanas dokumenti nav pieejami, iespējams apskatīties tos auto modeļus, kuri jau ir tirgū. Bieži vien jau tiek meklētas lētas auto riepas, bet ir rekomendējams izpētīt vidējās klases eksemplārus. Šeit tiek runāts par Jūsu drošību, protams labāk iegādāties pārbaudītas riepas. Ražotāji var piedāvāt vasaras, laufenn ziemas riepas, gan vissezonas variantus. Nekļūdīgu auto riepu izvēle atbilstoši gadalaikam sniedz iespēju tikt galā ar dažādiem laikapstākļiem – sniega puteni, lietu, salu vai arī karstu asfaltu. Ziemas riepas tomēr ir diezgan mīkstas un arī elastīgas, tādēļ aukstā gaisa temperatūrā tās nepaliek cietas kā arī trauslas. Auto riepu protektors satur daudz palielu šķērsenisko rievu, kuras labi noņem sniegu un dubļus. Vasaras riepām ir tipisks diezgan blīvs savienojums un gumijas izturība, arī saskaroties ar ļoti karstu asfalta ceļa segumu. Vissezonas auto riepas ļoti karstās gaisa temperatūrās pārāk ātri nolietojas, bet, kad tomēr ir samērā maza temperatūra, šīs riepas paliek ļoti cietas un trauslas. Labākā gaisa temperatūra vissezonas riepu ekspluatācijai būtu sākot ar 0 līdz pat +15 grādiem. Protektora zīmējums konkrēti ietekmē auto manevrētspēju vai vadāmību tieši uz konkrēta ceļa, konkrētā klimatā vai laikapstākļos. Garenie bloki zīmējumā samazina pretestību, mazina trokšņa līmeni kā arī uzlabo stabilitāti. Modeļos ar dziļām un vēl platām šķērsveida rievām – ūdens un dubļi labāk atgrūžas no riepām. Gadījumā ja rodas jautājumi auto riepu izvēlē, labāk griezties jau pie profesionāļiem.

Kur labāk iegādāties automašīnu riepas un citas detaļas?

Tad, kad jau tiek skatītas riepas Rīgā vai citviet Latvijā, mēs savu atrašanu sākam online. Līdz ar to moderns riepu serviss noteikti jau ir ar savu vietni. Riepu maiņa parasti notiek 2 reizes gadā, ir izcili, kad ir uz vietas arī riepu noliktava, kur uzglabāt Jūsu auto riepas līdz pienāk brīdis tās nomainīt. Būtiski, ja servisa piedāvājuma klāstā būs ne tikai riepas, bet arī riepu diski, kā arī var tikt sniegti dažādu veidu pakalpojumi, kā piemēram, ātra riepu montāža. Svarīgs moments, kad tiks iegādātas jaunas riepas vai mainītas uz savām sezonai atbilstošām, ir riepu balansēšana, tā kā pretējā gadījumā var nebūt droši braukt. Uzmanīgi apskatiet klientu atsauksmes, šodien internetā iespējams uzzināt visu, kas piemēram priekš Jums atvieglos sameklēt labāko riepu garāžu. Samērā svarīgi būs profesionāli darbinieki, kuri kā nomainīs riepas, gan rekomendēs vislabākos riepu variantus.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *