LATVIJĀ RAŽOTS KURINĀMAIS KRĀSNĪM, PLĪTĪM, KAMĪNIEM UN DAŽĀDIEM APKURES KATLIEM.

Vasaras sākums ir vislabākais laiks, kad parūpēties par jauna kurināmā sagādi nākošajai apkures sezonai. Tas ir īstais brīdis, kad saprast kādi uzlabojumi nepieciešami apkures sistēmai, kā arī kurināmais tiek pārdots par izdevīgākām cenām nekā rudenī vai pašā ziemas plaukumā.

Ja apkurei izvēlaties malku, tad, iegādājoties to pavasarī vai vasaras sākumā, būs gana daudz laika to izzāvēt lietošanai ziemā. Bezmaksas piegāde un akcijas cenas ir tikai viena maza daļa no priekšrocībām, ko sniedz premium briketes un granulas. Briketes var būt lieliska alternatīva parastajai malkai.

KĀ IEGĀDĀTIES AUGSTAS KLASES KURINĀMO?
Ļoti daudz ko apkures materiāla izvēlē nosaka apkures sistēmas veids. Ja krāsns kurināšanai var izmantot briketes un malku, tad granulas nebūtu ieteicams bērt parastā krāsnī. Kā tad īsti izvēlēties piemērotāko apkures materiālu? Protams, vispirms jāsaprot, ka kurināmajam ir jābūt sausam – gan briketēm un granulām, gan malkai. Ja izvēle krīt par labu granulām un briketēm, tad jāraugās, lai tās būtu blīvi sapresētas. To vislabāk var pārbaudit briketi nometot pie zemes, jo, ja tā sašķīst, tad nav bijusi gana kvalitatīvi izveidota. Ja brikete nav gana blīva, tā ātri izdeg un netur siltumu. Brikešu un granulu cena tonnā ir aptuveni 120 eiro, kas ir mazliet vairāk kā krava malkas (tomēr daudz nosaka tas, cik daudz malku lietojat apkures sezonā), un tās tiek piegādātas mitrumu necaurlaidīgos maisos. Jāņem vērā arī brikešu forma, jo kantainas briketes gruzdēs ilgāk, kā apaļas. Salīdzinājumā ar parastām malkas pagalēm, briketes ir pusotru reizi siltumspējīgākas, tādēļ, kurinot krāsni, nedaudz jāpiešaujas, lai to nepārkurinātu. Jāpiemin vēl viena, ne mazāk svarīga brikešu īpašība – kurināšana laikā neaizsērējas dūmvads.

BRIKEŠU UN MALKAS PLUSI UN MĪNUSI.
Granulu katlu uzstādīšana pēdējos gados ir kļuvusi ļoti populāra, taču, ja vēlaties kurināt jau esošo krāsni vai kamīnu, briketes būs laba malkas alternatīva. Granulu cenas akciju laikā mēdz būt īpaši vilinošas. Malka tomēr prasa vairāk rūpes, tā pat kā krāsns kurināšana ar pagalēm. Ja krāsns ar malku ir jakurina katru dienu, tad granulu katli ir jāuzpilda reizi nedēļā. Turklāt, malku 90% gadījumu vēl ir jāizžāvē, taču briketes piegādā jau sausas.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *