PARĀDU PIEDZIŅAS IESPĒJAS LATVIJĀ UN BALTIJĀ

Latvijā parādu piedziņas firmas nodarbojas ar parādu atgūšanu kreditoru labā. Gan kreditori, gan debitori tiek laipni aicināti juridisku konsultāciju saņemšanai gludākai saistību izpildei. Likuma normas paredz, ka saistību izpildei tiek piedāvātas dažādas parāda atgūšanas formas. Populārākie veidi tam, kā darbojas parādu piedziņas firmas, ir inkaso un cesijas līgumi.

Parādnieks par parāda esamību tiek informēts rakstiski un piedāvāts apmaksas datums. Lēmumu iespējams apstrīdēt 3 nedēļu laikā. Nevajag bīties no parādu piedziņas firmām, jo parādu vienmēr ir iespējams nomaksāt pa daļām.

KAM IESPĒJAMS IZMANTOT PARĀDU PIEDZĪŠANAS PAKALPOJUMUS?

Ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību ir iespējams atgūt iespaidīgas naudas summas. Tie nav tikai kredīti, kuru atmaksa ir kavēta, bet arī dažādi citi maksājumi un ikmēneša maksājumi par nomaksas precēm un pakalpojumiem. Pakalpojumu iespējam saņemt visā Baltijā un parādus iespējams atgūt gan no privātpersonām, gan juridiskām personām. Melnajā sarakstā nevēlas nokļūt neviens, jo tur iekļuvušajiem ir liegtas iespējas saņemt kredītus, ātros aizdevumus, iegādāties preces uz nomaksu un vēl virkni citu pakalpojumu.

PARĀDA ATGŪŠANAS NORISE

Ārpus tiesas parāda atgūšanas process ir vispopulārākais. Otrs izplatītākais ir cesija, jeb parāda pirkšana. Ja parāda atgūšana potenciāli plāno būt problemātiska, tad cesija ir izdevīga tādā ziņā, ka debitora portfelis tiek pārdots parādu piedzinējam, tādējādi neradot zaudējumus. Parādu piedziņas pakalpojumi pieejami arī tiem parādiem, kas atrodas ārpus Latvijas. Izsūtītās vēstules par parādu, telefona zvani un dažāda cita veida birokrātiskā darījuma puse paliek piedziņas uzņēmuma pārziņā. Veiksmīga un savlaicīga parāda dzēšanā ir ieinteresētas visas procesā iesaistītās puses.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *