KAD VISLABĀK BEIGT APKURES SEZONU?

Kādēļ kurināmo vislabāk iegādāties pavasarī un vasaras sākumā? Jo, gadījumā, ja kurināmais ir mitrs, tam būtu gana daudz laika izžūt līdz apkures sezonas sākumam. Beidzoties apkure sezonai, ir vislabākais moments, kad novērst visus bojājumus, ja tādi radušies un sagatavoties apkures sezonai, kas sāksies rudenī.

Nereti pārdevēji šajā laikā piedāvā dažādas akciju cenas, un kurināmo ir iespējams iegādāties par ļoti patīkamām cenām. Tas attiecas gan uz malku, gan granulām un briketēm. Starp citu, briketes var būt alternatīva arī parastajam kurināmajam krāsnīs.

SILTUMSPĒJĪGS KURINĀMAIS 21.GADSIMTĀ

Apkures sistēmas veids ir tas, kas nosaka kādu kurināmo jāizvēlas. Piemēram, granulas ir vairāk paredzētas speciālajiem granulu katliem, taču briketes var izmantot kā alternatīvu parastajai malkai kurinot krāsni. Kā izlemt par labu vienam vai otram apkures materiālam? Pirmais un noteicošais ir tas, ka kurināmajam ir jābūt sausam. Granūlu un brikešu kvalitāti ir viegli pārbaudīt, jo tieši kvalitāte nosaka to, cik labs būs izvēlētais kurināmais materiāls. To vislabāk var pārbaudit briketi nometot pie zemes, jo, ja tā sašķīst, tad nav bijusi gana kvalitatīvi izveidota. Tas ir tādēļ, ka ne tik blīvi presētas briketes ātrāk izdeg un netur siltumu. Pati galvenā atšķirība starp briketēm un granulām ir tajā, ka, lai arī cenas ziņā ir līdzigi (120 eur par tonnu brikešu vai granulu un arī malkas kravu), darbs pēc tam ir piņķerīgāks – malka ir jākrāmē pareizi lai tā izžūtu līdz rudenim, savukārt briketes tiek piegādātas mitrumu necaurlaidīgos maisos un ir tikai jānoliek glabātuvē. Jāņem vērā arī brikešu forma, jo kantainas briketes gruzdēs ilgāk, kā apaļas. Kurinot krāsni ar briketēm būs nedaudz jāpiešaujas, lai to nepārkurinātu, jo to siltumspēja ir pusotru reizi lielāka. Ja izvēlaties kurināt ar briketēm, tad par to pateiksies arī dūmvads, jo tas tik ātri neaizsērēs.

KĀ ATRAST ĒRTĀKO APKURES SISTĒMAS VEIDU?

Ir atšķirība tajā, kā darbojas granulu katli un kā darbojas parastās krāsnis un kamīni. Kokskaidu kurināmais iet ne vien roku rokā ar apkures katliem, bet arī kamīniem un krāsnīm, savukārt, parastās malkas pagales apkures katlos neizmanto. Nopirkta malka būs jāžāvē vismaz pāris mēnešus vai arī par lielu naudu var nopirkt jau sausu malku, taču tā ir pievienotā vērtība, kas attiecīgi arī maksās. Atšķirībā no oglēm, kas pēc izdegšanas nodziest diezgan ātri, kokskaidu kurināmais gruzd un tu siltumu. Mūsdienās malkas krāsnis kalpo kā lielisks interjera elements un alternatīvs apkures veids, kas piešķir arī īpašu noskaņu. Ņemot vērā to, ka mūsdienās netrūkst ērtāku telpu apkures veidu, krāsnis paliek otrajā plānā, jo kurināšanai daudziem laika neatliek.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *