IEGĀDĀJIES LATVIJĀ VEIDOTAS SUDRABA ROTASLIETAS!

Jau no pirmatnējiem laikiem, rotām un dažādiem dārgmetāliem ir bijusi liela loma cilvēku sadzīvē. Tie simbolizē ne tikai stāvokli sabiedrībā, bet ir arī lieliska investīcija un sava ārējā izskata pilnveidošanas līdzeklis. Koptēla papildināšanai rotaslietas ir vislabākais līdzeklis. Dažādas rotaslietas darina juvelieri un rotkaļi, kuri strādā ar dažādiem dārgmetāliem un dārgakmeņiem.

Pie šiem pašiem meistariem var vērsties arī tādā gadījumā, ja nepieciešams kādu no rotām salabot vai pielāgot. Pareiza rotu lietošana un arī kopšana ir to ilgmūžības pamatā. Šādi noteikumi ir attiecināmi uz jebkāda veida dārgmetālu izstrādājumiem, neatkarīgi no tā vai tajos ir arī dārgakmeņi vai pusdārgakmeņi. Kvalitatīvas rotas ne tikai ilgi kalpos, bet izskatīsies gana gaumīgi pie jebkura tērpa un jebkurā dzīves situācijā.

KĀDAS IR LATVIJĀ PIEPRASĪTĀKĀS ROTAS?

Kaklarotas un sudraba gredzeni noteikti ir populārākie rotaslietu veidi, kādus izvēlas iegādāties klienti Latvijā. Kā populārāko dārgmetālu var minēt zeltu un sudrabu un to labprāt valkā kā sievietes, tā vīrieši. Zelts tiek uzskatīts par nedaudz greznāku dārgmetālu, taču sudrabs ir tik pat funkcionāls un mēdz izskatīties pat vēl labāk. Prasmīgam juvelierim būs pa spēkam tikt līdzi klientu domu lidojumiem, vēlmēm un vajadzībām, izmantojot arī ne tikai dārgakmeņus un pusdārgakmeņus, bet arī dažādus dabas dotus elementus, kuriem daudzi no mums vienkārši paietu garām, piemēram, jūras izskalotus stikliņus.

IEGŪSTI JAUNAS ROTAS PĀRKAUSĒJOT VECĀS!

Lai rotas kalpotu ilgāk, nepieciešams tās pareizi kopt un, vajadzības gadījumā, veikt labošanu pie meistara. Ir iespējams arī pārkausēt esošās rotas, kas savu laiku nokalpojušas vai vairāk netiek lietotas, lai radītu ko pavisam jaunu. Ja nepieciešams pārveidot rotas, piemēram saīsināt kaklarotas vai samazināt gredzena izmērus, juvelieris noteikti spēs palīdzēt arī šādā gadījumā. Ir dažādi rotaslietu un dārgmetālu kopšanas līdzekļi, ar kuriem profilakses nolūkos rotas var tīrīt mājās arī mājas apstākļos, taču noteikti, laiku pa laikam, rotu apkopi un pielāgošanu, īpaši tādēļ, ka sudrabs ir mīksts metāls, der veikt pie profesionāļa.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *