Maijs un jūnijs 2019 – hokeja un futbola gaidās

Šis gads sportā piedāvā plašu sacensību un čempionātu sortimentu. Dažādu sporta kategoriju līdzjutēji sparīgi gatavojas lielajiem notikumiem. Lielākā interese un gaidas saistās ar šī gada UEFA Čempionu līgu, futbola līdzjutēji ar nepacietību  gaida izšķirošās spēles vasaras sākumā. Turpat līdzās ar tikpat lielu degsmi tiek gaidītas Pasaules čempionāta hokejā spēles maija mēnesī. Šogad notiek arī citas, ne mazāk interesantas sacensības: pasaules čempionāts biatlonā, pasaules čempionāts ziemeļu slēpošanā, FIBA pasaules kauss, bet tepat Latvijā aprīļa beigās gaidāms Latvijas čempionāts šahā.

Seko līdzi jaunumiem – https://www.optibet.lv/lv/piedavajumi/kazino/pasaules-cempionats-hokeja-2019/

Leģendārais futbola turnīrs UEFA čempionu līga ir visiem sporta līdzjutējiem labi pazīstams nosaukums. Šīs ir augstākā ranga sacensības futbola komandu starpā. Turnīra saknes meklējamas tālajā 1955.gadā, tad tas tika organizēts pirmo reizi. Toreiz savā starpā cīnījās 16 komandas no dažādām Eiropas valstīm. Pirmos vārtus UEFA čempionu līgas vēsturē iesita Joao Baptista Martins. Pirmos piecus turnīra gadus uzvarētāju godā tika celta spāņu komada Real Madrid. Liels nopelns komandas uzvarās bija spēlētājam Alfredo Di Stefano. 1960.gada finālspēlē Real Madrid iesita veselus 7 vārtus, kas līdz šim ir nepārspēts rekords.

UEFA čempionu līga 2019 rit pilnā sparā jau kopš 2018.gada 26.jūnija, kad komandas uzsāka kvalifikācijas spēles. Līdz šim  ir iesisti 327 vārti, produktīvākie spēlētāji ir Lionel Messi un Robert Lewandowski, kuri katrs iesituši 8 vārtus. Turnīra iepriekšējo 3 sezonu čempioni Real Madrid ir izstājušies no cīņas kopš spēles ar Ajax, tādēļ ir īpaši liela intriga sakarā ar UEFA čempionu līgas 2019 uzvarētājiem.

Kopš 1920.gada olimpiskajām spēlēm Starptautiskā hokeja federācija organizē Pasaules čempionātu hokejā. Federācijā, kas bāzēta Cīrihē, Šveicē, ir 76 dalībnieki. Par spīti tam, ka federācija ir oficiālais hokeja pārstāvis Eiropā, tai nav lielas ietekmes saistībā ar mūsdienu hokeja lielvalstīm – ASV un Kanādu – un to federāciju NHL. Jau 1931.gadā Latvija iestājās Starptautiskajā hokeja federācijā. Pasaules čempionāts hokejā iesākumā norisinājās kā daļa no olimpiskajām spēlēm, tā tas tika orgaizēts līdz pat 1968.gadam. Vēsturiski čempionātā par uzvaru cīnījušās vairākas hokeja lielvalstis, īpaši Kanāda un Padomju Savienība.

Šī gada maijā, kā ierasts, Latviju pāršalks hokeja vilnis, jo Slovākijā no 10.maija notiks Pasaules čempionāts hokejā. Čempionāts norisināsies divās Slovākijas pilsētās  – A grupa spēlēs Košicē, bet B grupa Bratislavā. Latvijas izlase šogad spēlēs B grupā, kurā bez Latvijas atrodas sekojošo valstu izlases: Zviedrija, Krievija, Čehija, Šveice, Norvēģija, Austrija un Itālija. A grupā šogad iekļautas Kanāda, ASV, Somija, Vācija, Slovākija , Dānija, Francija un Lielbritānija. Vērts izcelt, ka Lielbritānijas hokeja izlasei šī būs atgriešanās čempionāta elites grupā pēc 27 gadu pauzes. Latvijai šogad paredzētas spēles pret Austrijas izlasi, Šveices izlasi, Itālijas izlasi, Čehijas izlasi, Krievijas izlasi, kā arī Zviedrijas un Norvēģijas izlasi. Veiksmi mūsu sportistiem!

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *