KĀDĒĻ PROTEĪNI IR TIK NOZĪMĪGI?

Kolagēna loma mūsu ķermenī ir ļoti svarīga. Tas mājo mūsu un dzīvnieku šūnās, iekšējos orgānos, kaulos, ādā, skrimšļos. Kolagēna sintēze cilvēka ķermenī notiek nepārtraukti, taču pēc 30 gadu vecuma palēlinās un cilvēka ķermenis vajadzīgo daudzumu ņem no uzkrātajām rezervēm, tādēļ kolagēna papildus uzņemšana ir svarīga tieši pēc 30 gadu sasniegšanas.

Veikalu plauktos kolagēnu varam atrast pievienotu dažādiem funkcionālās pārtikas produktiem, kosmētiskajiem un higiēnas līdzekļiem, kā arī aptiekās un internetā, uztura bagātinātāja formā, taču to var uzņemt arī ar pārtiku.

Uzzināt vairāk – https://kolagens.lv/pages/atteikuma-tiesibas!

CIK LIELU PROCENTU MŪSU ĶERMENĪ SASTĀDA DAŽĀDI KOLAGĒNI?

Proteīni katras dzīvas būtnes šūnu pamatā, tādēļ to nozīme ir neapstrīdama. Kolagēns nav tikai “skaistuma proteīns” kā to gribētu definēt un mums pārdot skaistumkopšanas industrija. Kolagēns sastāda 35% no visiem cilvēka ķermenī esošajiem proteīnu veidiem, kas veido cilvēka ķermeni tieši tādu, kādu redzam to spogulī. Tā ir saistviela un nodrošina pareizu muskuļu, skrimšļu un locītavu elastību, matu, nagu un kaulu stiprumu un ir pamatā visiem bioķīmiskajiem procesiem cilvēka ķermenī. Cilvēka organismā ir atrodami pavisam 28 dažādi kolagēnu veidi. Radzenē un dažādos iekšējos orgānos varam sastapt pirmās pakāpes kolagēnu. Otrā tipa kolagēns ir atrodas skrimšļos un acs stiklveida ķermenī, savukārt 3.tipa kolagēns ir atrodams ādā asinsvadu sieniņās, un tā šo sarakstu varētu turpināt ilgi. Kolagēns aktīvi ķermenī tiek ražots līdz 25 gadu vecumam, taču pēc tam, ražošanas tempi mazinās un organisms pārtiek no uzkrātajām rezervēm, kas agri vai vēlu izsīkst un tiek saražots mazāk kā nepieciešams patērēšanai. Tādēļ arī kolagēna papildus uzņemšana ar uztura bagātinātāju palīdzību ir jāsāk, aptuveni, 30 gadu vecumā.

KĀ KOLAGĒNU PAPILDUS UZŅEMT AR PĀRTIKU?

Kolagēns ir atrodams cilvēka ķermenī, dzīvniekos, it īpaši zivju pasaules iemītniekos un arī dažos augos. Kolagēna pulvera sastāvā parasti ir atrodams kolagēns, no dzīvnieku un zivju organismiem, taču, vislabāk kolagēnu uzņemt tieši no liellopa. Līdzīgi kā cilvēku organismos, arī dzīvnieku kolagēns ir atrodams subproduktos, kaulos, skrimšļos, kas komplektā jāuzņem ar OMEGA 3 taukskābēm un papildus C vitamīnu. Kolagēns ir atrodams arī ikdienas pārtikas produktos, ko var viegli pagatavot vai atrast veikalos, tostarp, arī dažādās piedevās un pat kakao.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *