Jumta konstrukcijas veidi, kas priecēs Jūs daudzus gadus

Visbiežāk, runājot par jumta izvēli, tajā brīdī nozīmīgs jau ir ne vien jumta segums, bet gan viss mājas jumts kopumā. Un, ja jumta veids mājai var tikt izvēlēts arī tikai celtniecības brīdī, taču jau jumta segums, kā viens no jau vissvarīgākajiem mājas konstrukcijas elementiem, būs rūpīgi jāaprēķina kā arī jāveic tā projekts pirms būvniecības uzsākšanas. Jums jāizprot, kādi jumta konstrukcijas veidi jau ir atbilstoši konkrēti Jūsu projektā. Pastāv tik daudz dažādu veidu – jumta spāres, sijas vai koka kopnes, kādā veidā tās atšķiras vai, kam dot priekšroku, ir un būs ļoti būtisks jautājums, uz ko jāatrod atbilde.

Mājas jumta vizuālais izskats

Biežāk sastopamie jau ir divslīpju un mansarda jumts mājām, protams, pastāv pat vienas slīpnes vai arī maju četrslīpju jumti, un protams arī dažnedažādu tipu apvienojumi. Interesantu mājokļa konstrukciju jau var panākt, ja jumta konstrukcija ir, piemēram, plakana, tomēr šajā gadījumā varētu būt ļoti daudz kopšanas pasākumu, tas ir arī tāpēc, ka nokrišņiem nemaz nav aizplūšanas ceļu, taču jumta uzstādīšana jau ir izdevīgākā. Bet ir arī tādi jumta konstrukcijas veidi, piemēram, kā piramīdveidīgs jumts, kas savukārt ir līdzīgs piramīdai. Dotais tips bieži vien ir pielietots piemēram, kā rotājuma papildinājums jumtam. Nākamais neparastais jumta konstrukcijas veids jau ir ar asimetriju, kur tad vienmēr ir īsa puse kā arī gara otra jumta puse. Vienmēr jāsaprot, jo jumta veida uzbūve būs grūtāk realizējama, jo bez šaubām tā būs dārgāka. Tādēļ, ka uz papildus jumta daļām, būs nepieciešams un papildus jumta segums.

Kāda tipa var būt izmantots jumta segums?

Izvēloties tāda veida opciju, kā jumta spāres, būs jāsaprot, ka jumta uzstādīšana ir diezgan darbietilpīga. Jumta konstrukcija tiek piemērīta, uzlikta kā arī zāģēta tieši uz vietas celtniecības objektā. Šādi jumta konstrukcijas veidi izmantojami vien mazos projektos, kas ir līdz 6 metriem. Jumta spāres paredz ēkas nesošās sienas, pie kā tās tiks stiprinātas, kaut gan tiešam kā liels pozitīvs moments būs tāds, ka jumta spāres var būt arī sataisītas atbilstošas uz vietas objekta specifikai. Savukārt jumta kopnes var izcelties ar to labo kvalitāti, jo, tos ražojot, pielieto īpašu programmatūŗu, taču pašu kopņu izveidē tiek izmantots automatizēts process, kas ir tas, kas izslēdz jebkādas kļūdas. Ēka var būt bez nesošam sienām, kas, savukārt, nodrošina izdevīgumu projektam. Koka kopnes ļauj bez ierobežojumiem izdomāt vai pat pārplānot projektu, un vēl jumta siltināšana vai uzstādīšana jau ir viegli izdarāma un skaidra. Un visbeidzot šāda tipa jumta uzstadīšana prasa ļoti maz laika, kā piemēram, lai uzstādīt vienkāršu privātmāju, koka kopņu uzlikšana aizņem no vienas līdz divām dienām.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *