Jumta kopnes un cita veida jumta konstrukcija

Jumta konstrukcija ir viens no būtiskākajiem momentiem ēkas celtniecības laikā. Kad būs likts jumts un jumta segums, būtu ļoti svarīgi ievērot tehnoloģiju uz kā balstās mājas jumta uzstādīšana un kuras neievērošana varētu radīt nepatīkamus momentus, piem., siltuma zudumu, noplūdi vai pat, ka tiek sagrauta visa jumta konstrukcija. Priekš tam, lai mājas jumts tiek galā ar savām aizsargāšanas darbībām, tam jābūt pareizi uzbūvētam, turklāt celtniecības procesā nevajadzētu aizmirst arī par tāda veida lietu, kā jumta siltināšana. Šodien ir variants izmēģināt kopnes kā īpašu dizaina variantu, gan kā jumta konstrukcijas balsta funkciju. Vairāk par jumta seguma izmaksas , lasi turpinājumā!

Kādi ir jumta konstrukcijas veidi?

Jumta konstrukcijas veidi eksistē dažādu veidu, kaut gan pieprasītākie tagad ir vienslīpnes un arī jumti ar diviem slīpumiem. Turīgākiem klientiem vairāk tīk jumta konstrukcija atbilstoši franču stilam, kas ir mansarda jumts, jo šajā gadījumā var tikt ierīkota vēl viena telpa priekš apdzīvotiem bēniņiem. Tātad šeit tieši jumta siltināšana aizņem 1.vietu. Bez šaubām ikviens ir pamanījis, ka tieši daudzdzīvokļu majām ir plakanie jumti, šeit jumta segums pārsvarā ir no bitumena. Bet sarežģītāka jumta konstrukcija pieprasa cita tipa segumu, kā piemēram, lielisks veids ir māla dakstiņu jumts. Šī veida jumts būs spēcīgs pret jebkāda veida vides ietekmi kā arī ilgi kalpo līdz pat 100 gadiem.

Jumta kopnes Jūsu mājā

Mājokļa būvniecībā diezgan bieži tiek pielietotas koka kopnes un jumta spāres. Kāds tieši variants ir vislabākais? Jumta spāres jeb spāru sistēma vienā pusē balstās uz mauerlatu, bet no otras puses – uz kores siju. Tomēr, lai spāres sistēma varētu izturēt vajadzīgo spriedzi, tām jābūt savstarpēji savienotām. Kad tiek palielināta slodze, tās tiks atbalstītas uz statīviem. Savukārt jumta kopnes ir sava veida stingrs rāmis, ko izmanto, kad veido slīpus jumtus. Šeit pamata būtība būs sadalīt esošo slodzi uz konstrukcijas sienām, kurai jumts tiek pakļauts. Koka kopnes standartā var būt izgatavotas no augstas kvalitātes koksnes, dēļiem vai apaļajiem kokmateriāliem. Koka kopnes jau ir izdevīgāks un vēl pec to uzstādīšanas vienkāršāks variants nekā jumta spāres, tādēļ būvniecībā izvelās tieši kopnes.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *