Durvis privātmājām vai dzīvoklim – kādā veidā piemeklēt?

Daži īpašnieki, kad tiek meklētas ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām, savu izvēli uztver diezgan vieglprātīgi, par ko standartā ir jāmaksā vēlāk. Nekvalitatīva siltumizolācija, nevienmērīgs ārējais izskats, iespēja, ka dzīvokli var uzlauzt, ir tas ar ko tad tie pēc tam saskaras. Ko tad pasākt tiem, kuri vēlas, tomēr, lai durvis dzīvoklim ilgstošu laiku iepriecinātu īpašniekus ar modernu izskatu un izturību? Pirmkārt, Jums vajadzētu uzzināt vairāk par ārdurvju veidiem, bet tad jau droši izskatīt dažādu ražotāju produkciju.

Kā tad iedalās ārdurvis dzīvoklim?

Ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām var tikt iedalītas arī pēc dažādiem būtiskiem parametriem. Galvenais, vajadzētu vērst vērību izejmateriālam, no kā ārdurvis dzīvoklim tiks taisītas. Starp jau populārajiem variantiem ir dažādas koka, PVC, metāla jeb dzelzs durvis. Turklāt tirgū var arī atrast savādāka veida ārdurvju konstrukcijas. Protams, šie veidi nav tik populāri iedzīvotāju starpā, īpaši ārdurvis no stikla.
Kokmateriālu ārdurvis ir ļoti populāras, jo viņas būs diezgan spēcīgas un paspilgtina mājas ārpusi. Taču šādu ārdurvju lielā popularitāte tad ir nedaudz samazinājusies, šis apstāklis tad ir saistīts ar to, ka tieši pārdošanā parādījās dzelzs durvis, kas veicina lielāku drošības sajūtu.
Mūsdienu PVC ārdurvis dzīvoklim arī mājai būs diezgan pieprasītas. To izgatavošanai tiek izmantoti PVC profili un loksnes. Starp loksnēm ir uzstādīta izolācija, kas palielina izstrādājumu siltumizolācijas iespējas.
Bet populārākās veids jau ir metāla durvis mājai vai arī dzīvoklim. Šis ir saistīts ar tādu faktu, kad šeit ir augstas izturības īpašības. Ražojot metāla durvis, tiks izvēlēta parasta dzelzs loksne, kuras biezums var sasniegt 2 mm. Jo resnāks materiāls, jo būs augstāka izturība konstrukcijai.
Bez šaubām, priekš tam, lai ārdurvis privātmājām varētu būt gan drošības garants, gan arī skaistumam, pareizāk jau ir piemeklēt moderno variantu. Tie ir ražoti no atšķirīgiem materiāliem, un šeit jau ir īpašas stila iezīmes. Ārdurvis var būt atšķirīgas viena no otras arī pēc tā, kādas tieši ir slēdzenes metāla durvīm vai arī cita veida ārdurvīm.

Kāda tipa ārdurvis privātmājām labāk ir likt?

Izvēloties modernas ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām, jāņem vērā daži punkti:
Uzticamība un arī drošība. Viengabala dizains vienmēr ir uzticamāks, jo bez šaubām šuves šo vājina. Tas attiecas kā uz pašām durvīm, tā arī uz konstrukcijām.
Tērauda loksnes ir praktiskākas, bet jāaizdomājas par siltumizolāciju.
Koksne vislabāk notur siltumu, bet baidās ka no mitruma, tā arī no auksta sala, līdz ar to var būt vajadzīga papildus aizsardzība un apstrāde ar līdzekļiem.
Nav jātaupa uz tādu lietu, kā metāla durvju slēdzenes. Protams labāk likt nedaudz dārgākas, bet drošākas.
Labs ārējais izskats. Šeit tam būtu nepieciešams labi iekļauties kopējā interjerā.
Ja tiek meklētas dzelzs durvis, tad augstas kvalitātes durvīm vajadzētu {sastāvēt no 2 metāla loksnēm saturēt 2 metāla loksnes} (dažreiz var tikt izgatavots papildu iekšējais slānis), kuru biezums būtu vismaz pusotrs milimetrs.
Durvis dzīvoklim, kurš tad ir kopā ar kāpņutelpu, varētu būt bez papildus aizsardzības, tā kā daudzdzīvokļu mājā ir maz ticams, ka var būtr lietots trokšņains atvēršanas rīks. Taču jebkura tipa modifikācijās būtu jāizvēlas labas kvalitātes droši elementi un vēl papildus piederumi, jo bez šaubām sevišķi slēdzenes metāla durvīm vai pavisam cita tipa durvīm.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *