Kā pareizi izvēlēties parketa dēļus?

Jebkādas mājas, dzīvokļa vai arī biroja telpas interjera pamatu pamatā ir grīdas. Mūsu laikmetā pastāv tik daudzi grīdas segumi, ko var izvēlēties konkrēti Jūsu mājas dizainam. Viens labak izvēlās, ko ierastu un lētu grīdas segumu, kāds ir, piem., linolejs, lamināts, kovrolīns vai arī flīzes. Citiem vairāk patīk grīdas segumi, kas tad ir jaunāki un arī izmaksu ziņā dārgāki, piemēram, marmoleum, ielietās grīdas vai arī parkets. Bez šaubām, tad, kad jau tiek meklēts jauns grīdas segums, būs jāizprot, kurā vietā tas būs uzklāts, tā kā atšķirīgiem izejmateriāliem ir savādākas īpašības. Kā piemēram, grīdas segumi guļamistabā un priekšnamā standartā tiks piemeklēti citādāki, tā kā koridors būs daudz biežak izmantots nekā, piemēram, guļamistaba.

Ieskaties – https://gridasstils.lv/

Daudzi grīdas veidi un to piemeklēšanas kritēriji

Lai uzzināt, kas tad ir vislabāk – lamināts vai jau parkets. Vajadzētu arī uzzināt tās īpašības ar ko tie savstarpēji atšķiras. Lamināta grīdlīstes nenoliedzami tad ir lētāks variants nekā tas pats parkets, šajā gadījumā jāmin, ka lamināta cena ir atkarīga no tā klases. Dzīvojamai telpai labāk izvēlēties 3 klases – divdesmit pirmā, otrā vai trešā. Divdesmit pirmās klases lamināts izmantojams tikai divus gadus, pēc tam tam noberžas krāsa, 22 klases lamināta ieklāšana tiek īstenota istabās, kur maz tiek staigāts, jo kalpo četrus gadus, šis lamināts nevar būt izmantots viesistabās, virtuve un gaitenī. Bet divdesmit trešās klases grīdlīstes kalpo 6 gadus, ko liek telpās, kur tik daudz netiek staigāts. Šodien biežāk izvēlās trīsdesmit otrās klases laminātu, jo tas kalpo līdz pat piecpadsmit gadiem, pie tam parasti šis ir tas lamināts akcija uz kuru ir.

Parkets būs pieskaitīts pie dārgiem pārklājumiem, kaut gan šis to ir nopelnījis, jo šī materiāla izturība un arī augstā kvalitāte, tāpat kā pirms 100 gadiem, arī šodien ir augsta. Šīs grīdlīstes izceļas ar to, ka ir no īsta koka, šis ir ļoti vertīgs apstāklis šodien, kad viss ir sintētisks un apstrādāts. Pie tam parkets jau ir arī ekoloģiski tīrs un neatkārtojams un Jūs variet būt droši, ka šādas grīdas ir ekskluzīvas. Taču galvenais tā mīnuss ir parketa cena, tā ir salīdzinoši augsta. Taču var tikt atrasts trīsslāņu parkets, kur parketa virskārtu veido dažādu koka līmētas un finierētas lameles, kas beigās tiek pārklātas ar laku vai arī eļļas kārtu.

Parasti grīdas segumi būs meklēti īpašās vietās, piemēram, ir atsevišķs parketa centrs, kur jau grīdas segumi atrodami lielā dažādībā. Šeit bieži vien var būt atrodams arī lamināts, un speciālisti varētu sniegt atbildi uz jautājumiem, ar ko tieši lamināts un parkets atšķiras savā starpā.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *