Ēkas celtniecība un jumta uzstādīšana

Neskaitāmu pilsētas iedzīvotāju sapnis būtu zemes gabals nomaļā vietā, uz kura iespējams vest mājas celtniecību. Jau ēkas projekta sākumā, būtiska ir mājas paša jumta konstrukcija. No tā vai būs pareizi piemeklēta forma, veikti korekti aprēķini, izstrādāta un ievērota atbilstoša darba tehnoloģija, būs atkarīgs Jūsu mitekļa komforts. Tā kā jumta konstrukcijas veidi ir tik ļoti atškirīgi savā starpā, ir ta jāpiemēklē labākais variants priekš Jums, lai būtu izvelēts arī pareizais jumta segums. Un protams, neņemot vērā to, vai tā ir māja vai arī vien dārza māja, vienmēr jāatceras, ka jumta siltināšana ir svarīga celtniecības daļa. Pie tam piemēram, kā dizaina elements var būt izmantotas jumta kopnes, kas būtu stilīgs risinājums.

Uzzini vairāk – https://marupesjumti.lv/

Plakanais vai varbūt divslīpju, kāds tieši mājas jumts ir atbilstošs Jums?

Pats jumta segums var būt metāla, bitumena lokšņu, māla dakstiņu, jumts no uzkausētā bitumena, kuru izvēlās, ja taisa plakano jumtu, kā arī ir nezazbezta šīfera mājas jumts. Kāds jumta segums būtu vislabākais un kāda tad jumta uzstādīšana būs piemērota Jūsu gadījumā, ir atkarīgs jau no tā, kāda tipa varētu būt jumta konstrukcija . Populārākie ir divu slīpumu vai viena slīpuma jumti, kur pati uzstādīšana notiek, izmantojot dakstiņu vai šīferi. Savukārt metāla jumtu pārklājums tomēr ir labākais izvēles variants dārza mājām. Bieži vien sarežgītie jumta konstrukcijas veidi var būt piemēroti individuāli piemērotiem risinājumiem, tādējādi var veidot diezgan neparastus māju stilus, šeit labākais jumta segums būtu bitumena loksnes, kas arī ir ekonomiskākais izvēles variants.

Jumta kopnes vai to izmantošana

Ēkas celtniecībā ļoti bieži tiek izmantotas jumta kopnes kā arī jumta spāres. Kāds tad izvēles variants ir labākais? Jumta spāres jeb spāru sistēma vienā pusē balstās uz mauerlatu, bet otrpus uz siju. Lai spāres sistēma varētu izturēt nepieciešamo spriedzi, tām jābūt savstarpēji savienotām. Kad tiek palielināta slodze, spāres ir balstītas tieši uz statīviem. Savukārt jumta kopnes ir stingrs rāmis, ko izmanto slīpo jumtu veidošanā. Tās galvenā lieta ir pardalīt esošo slodzi kurai ir pakļauts jumts un novirzīt to uz sienām. Koka kopnes standartā ir izgatavotas tieši no augstas klases koksnes, dēļiem vai apaļajiem kokmateriāliem. Kopnes jau ir lētāks un pec to uzstādīšanas vienkāršāks variants nekā jumta spāres, tādēļ celtniecībā izvelās tieši kopnes.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *