Ziedojumu vākšana karā cietušajai Ukrainai

Šobrīd katrs zina, kāda veida šausmas tiek īstenotas Ukrainā. Šajā brīdī neviens nevar būt vienaldzīgs, redzot kā tur parasti cilvēki pazaudē mājas, tuvos cilvēkus un dzimteni. Ikvienā pasaules malā tagad ir miljoniem kara bēgļu, kas bēguši no kara briesmām, kaut gan milzīga daļa palika kara zonā un cīnās par savām mājām.

Jebkura palīdzība vajadzīga visiem, kā cilvēkiem, kuri jau ir devušies prom, gan tiem, kas palika. Tas kādā apjomā notiek ziedošana, runā par pasaules saliedētību, atbalsta sniegšanas laikā. Pats galvenais ir cilvēcīgās vērtības un tagad pamata vērtība būs iespēja un vēlme sniegt palīdzību.

Kādi tieši ziedojumi, kā arī kur tiks novirzīti?

Pats galvenais, ko tieši vajadzētu arī atzīmēt, ir tas, kad visi ziedojumi un jebkura palīdzība jāvirza organizēti tieši uz valsts, pašvaldību iestādēm un labdarbības organizācijām. Cenšoties pārvest palīdzību patstāvīgi, var izveidoties situācija, ka palīdzība nenokļūst līdz adresātam. Protams, arī neuzticieties nezināmām iestādēm vai cilvēkiem, kas saka, ka tiešām veic ziedojumu vākšanu. Kā vēl viens veids ziedot, ir ziedot tieši uz Ukrainas valsts oficiālajās tīmekļu vietnēs norādītajiem kontiem. Ziedošanas veicējs var savu palīdzību novirzīt konkrētam mērķim pats, piem., armijai, vai arī vispārīgi, kur organizācija novirza ziedojumu plūsmu pēc vajadzības. Kā piemēram, www.ziedot.lv vislielākā ziedotā summa tika novirzīta Ukrainas valsts aizsardzībai – militārajām vajadzībām. Vēl viena plūsma tika virzīta degvielai, kas ir vajadzīga gan bēgļiem, tā arī Ukrainas valstī palikušajiem pilsoņiem. Vēl viena daļa izlietota medikamentiem, kā arī citām medicīniskā rakstura precēm. Atlikušie ziedojumi tika novirzīti kā humanitārā palīdzība bēgļiem un Ukrainas iedzīvotājiem. Visi ziedojumi tiek sūtīti saskaņojot to kopā ar Aizsardzības ministriju.

Kas tad sniedz palīdzību vislabāk?

Sākoties karam, vienaldzīgs nevarēja palikt var teikt neviens. Aktīvi ziedot uzsāka parastie cilvēki, 4 dienu laikā vien tie jau bija saziedojuši 2 miljonus eiro. Ziedošanā uzsāka aktīvi piedalīties voluntieru apvienības, kuras gan vāca ziedotās mantas, tā arī nogādāja tās saņēmējiem. Ziedošanai pieslēdzās arī daudzas organizācijas, pilsētu pašvaldības, kuras pat nogādāja ziedojumus pašas. Pašvaldības, kurām ir mājas lapas, izvietoja tur datus par nepieciešamajiem ziedojumiem – bērnu apģērbs, medicīnas rakstura preces, apģērbs un citas lietas. Protams, pašvaldības daudz iesaistās kara bēgļu izmitināšanas un palīdzības jautājumos. Pat aptiekas iesaistās ziedojumos, piemēram, visiem zināmā “Meness aptieka” noziedoja marles pārsējus un vienu reizi lietojamus cimdus. Latvijas lieli pārtikas pārstrādes uzņēmumi piegādāja jau sagatavotas palīdzības kravas. Arī miljardieri nepaliek malā, saskaņā ar diena.lv rakstīto Mihails Fridmans, Pjotrs Avens un Germans Khans noziedoja 10 miljonus ASV dolāru Ukrainas valsts ebrejiem, kuri cieta no Krievijas izraisītā kara. Turklāt, to veidotais “Genesis Philanthropy Group” piešķīra 5 miljonus ASV dolāru kā ebreju evakuācijai, tā arī pārtikas paku izplatīšanai. Un 5 miljoni ASV dolāri piešķirti humānai palīdzībai.

Kā redzams ļoti daudzi patlaban ziedo Ukrainai, bet kara darbība turpinās un atbalsts un palīdzība joprojām ir un būs svarīga! Mēs nedrīkstam palikt malā, mums ir jāpalīdz!

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *