Mājas drošības risinājumi – kādas sistēmas pieejamas?

Pat jau ar labām durvīm kā arī uzticamām durvju slēdzenēm nav iespējams pilnībā būt drošiem par savas mājas aizsardzību. Priekš tam, lai maksimāli paaugstinātu īpašuma aizsardzību, būtu svarīga signalizācijas uzstādīšana mājoklim vai arī dzīvoklim. Visas šodienas sistēmas darbojas pēc līdzīga darbības principa, bet atšķiras tieši pēc ziņu pārraides veida, sensoru skaita un tipa, un pāris cita veida funkcijām. Bet, lai saprastu, kas katrā konkrētajā gadījumā būs labāks, Jums jāsaprot, kādi tieši drošības risinājumi pastāv un vēl kādā veidā tie strādā.

Uzzini vairāk – https://eurocash1.lv/pakalpojumi/seifu-noma/

Ar ko tad atšķiras dažādi apsardzes varianti?

Skatoties, kādi tad ir drošības risinājumi, lai aizsargāt māju, var redzēt, kad to jau ir salīdzinoši liels skaits. Ikviens var pats sev uzlikt aizsardzības mehānismu vai griezties jau pie ekspertiem. Pamata atšķirība ir tajā, ka, vēršoties tādā uzņēmumā, Jūs varat būt droši, ka iebrukšanas gadījumā nāks tūlītēja reakcija un dienests dosies uz apsargājamo objektu. Otrajā variantā Jums vajadzēs pašiem jākontrolē un jāmēģina izsaukt policija. Aizsardzības varianti iedalās – tehniskā un fiziskā apsardze, inženiertehniskā un apvienotā jeb kombinētā apsardze.
Fiziskā apsardze – visi esam redzējusi sargus veikalos vai kāda stāvlaukuma sargu, šo arī sauc par fizisku apsardzi. Parasti fiziskā apsardze tiek meklēta ,kad būs nepieciešama sardze kādā sabiedriskā pasākumā, vai arī jāparved kāda dārga manta, kā arī mājokļa aizsardzība. Pasūtot pakalpojumus no pārbaudītas firmas ir un būs droši, tā kā tiem uzņēmumiem standartā jau ir visi tie sertifikāti, kā arī garantijas. Bet pastāv iespēja, kad tad var tikt atrasti citi drošības risinājumi, kā piemēram, apsargs, ko tad varētu censties noalgot un kas arī apsargās īpašumu. Taču šinī variantā pastāv salīdzinoši nepārliecinošas garantijas.
Vēl viens variants, ko piedāvā kvalificēti uzņēmumi ir tā sauktā tehniskā apsardze, kas arī ir ļoti labs un drošs veids. Šajā gadījumā notiek signalizācijas uzstādīšana pie Jums īpašumā un no tās signāls vai pat video nonāk uz “pulti” sargiem, kuri visu diennakti seko objektiem. Tādējādi uz īpašumu dodās ātrās reaģēšanas dienests un arī informē Jūs par situāciju kopumā. Protams, var jau arī pats klients uzlikt signalizāciju uz savām viedierīcēm, taču bez šaubām eksperti to visu paveiks ātrāk.
Pēdējie 2 veidi ir inženiertehniskais variants un kombinētais, kur visiem saprotams, kas ir kombinētais – daudzu variantu savienojums, piemeklējot labāko kombināciju. Turpretim, inženiertehniskais veids ir tas, kad tiek pielietoti, piem., metāla žalūzijas vai dzelzs režģi, piemēram, kā veikalu ēkās. Taču tas nevar nodrošināt pilnīgu drošību, bet viennozīmīgi aizturēs iebrucēju uz ilgu laiku.

Kur būtu vislabākie apsardze varianti?

Pētot apsardzes kompānijas, nozīmīgs moments jau ir tas, vai, piemēram, šis uzņēmums būs gatavs uzņemties finansiālu atbildību. Saskaņā ar likumu firmai ir jāatbild par tiem zauējumiem, kuri radušies nepareizas pienākumu izpildes vai nepildīšanas rezultātā. Vēl viens būtisks faktors būtu ātrās reaģēšanas komandas ierašanās laiks. Šim maksimālajam laika periodam vajadzētu būt iekļautam līgumā, savādāk nav iespējams pieprasīt finansiālu kompensāciju, gadījumā ja darbinieki nepaspēs atbraukt laicīgi. Eksperti atzīmē, kad vidējais ātrās reaģēšanas dienesta atbraukšanas laiks ārpus pilsētas ir 10-15 min, pilsētā vēl mazāk, taču to nosaka individuāli. Bez šaubām apskatiet neskaitāmas atsauksmes, kas var atrast konkrēti par uzņēmumu, lai izprast darba principus un arī esošo sadarbību ar klientiem. Uzņēmuma darbības profesionālā pieredze, speciālistu kvalifikācija ka arī fiziskā sagatavotība, mūsdienīgs aprīkojums arī ir ļoti svarīgs atlases kritērijs.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *