PROFESIONĀLI APKURES MEHĀNISMU RISINĀJUMI JEBKĀDA TIPA MĀJOKLIM.

Telpu apsilde Latvijā nav viss kāda ekstra, bet gan nepieciešamība vismaz septiņus mēnešus gadā. Lai arī pēdējos gados ziemas spelgonis ir gājis mums secen ar nelieliem izņēmumiem, siltumu un komfortu savās mājās vēlas ik viens. Vairāki moderni gaisa un arī ūdens uzsildīšanas veidi ir saistoši ne tikai privātmājās, bet arī jauno projektu daudzdzīvokļu apartamentos, jo apkures sistēma ir nepieciešama jebkāda veida mājoklī, ja ir vēlme to apdzīvot visa gada garumā.

Pēdējos gados īpaši peprasīti kļūst dažādi siltumsūkņi, kas katrs, darbojoties pēc atsevišķa principa, nodrošina telpu apsildi un arī atvēsināšanu un pat gaisa mitrināšanu. Interesentiem ir pieejami dažāda veida ūdenssūkņi, kas darbojas pēc atšķirīgiem principiem, taču paredzēti vienam mērķim – telpas uzsildīšanai. Daudzi, būvējot privātmājas, izvēlas ierīkot siltumsūkni, jo to var izmantot papildus citām apkures iekārtām, piemēram, granulu katliem un ar sūkņa palīdzību apsildīt grīdas.

VAI SILTUMSŪKŅU IZMAKSAS IR ATŠĶIRĪGAS?
Siltumsūkņu cenu amplitūda tiek noteikta pamatā no to veida. Cenas noteikšanai tiek ņemts vērā enerģijas patēriņš, protams, ražotāja nosaukums, tas, kāda tipa siltumsūknis ir konkrētais modelis un vēl citi faktori. Cenas ir dažādas, piemēram, dzīvokļiem un nelielām platībām paredzēti siltumsūkņi izmaksās zem 1000 eiro, taču privāmāju siltumsūkņi, kas tiek iebūvēti zem zemes – vidēji zem 10000 eiro. Latvijā vispopulārākie ir aerotermālie siltumsūkņi, je gaiss-gaiss siltumsūkņi, kuru izmaksas ir draudzīgākas un uzstādīšana vienkāršāka. Ja esat izlēmis par labu siltumsūkņa uzstādīšanai savā mājoklī, iepriekš iesakām konsultēties ar speciālistu, lai saprastu kāda tipa sūkni labāk izvēlēties, lai tas darbotos pareizi un kalpotu ilgi.

SŪKŅU VARIANTI.
Pastāv dažādi siltumsūkņu veidi. Ja nepieciešams ierīkot siltumsūkni privātmājai, tad jārēķinās ar nelieliem celtniecības darbiem, taču, ja sūknis vajadzīgs dzīvoklim vai nelielai telpai, tad būvdarbi nebūs tik apjomīgi. Iesākumā jāizvērtē apsildāmās telpas energoefektivitāte un, ja telpai ir siltumizolācijas problēmas un zudumi, tie būtu jānovērš. Piemēram, gaiss-gaiss siltumsūkņi ir lieliski savienojami ar citiem apkures veidiem, piemēram, granulu apkures katliem vai krāsnīm. Ja vēlaties telpā ierīkot arī kondicionēšanas sistēmu, tad gaiss-ūdens siltumsūknis būs lieliska izvēle, tādējādi, iespēja iegūt divus risinājumus uzreiz. Šie sūkņi ir tik pat efektīvi kā, piemēram, granulu katli, taču tā ierīkošana ir lētāka kā apkures katliem vai pat gāzes apkurei. Savukārt zemes siltumsūkņi novada zemē uzkrāto saules siltumenerģiju telpu apsildei, taču, to uzstādīšanai būs nepieciešami lielāki resursi.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *