Ziedošanas veidi, kā arī citas labdarības opcijas Latvijas teritorijā

Mūsu valstī ļaudis biežāk novirza naudu kā arī daudzas lietas, kā piemēram, apģērbu. Tagad eksistē ļoti dažādas iestādes, kas ļauj realizēt dažnedažāda tipa palīdzību, tādā veidā mums pašiem nebūs jāatrod tie, kuriem nepieciešama palīdzība, to jau izdara tāda iestāde.

Latvijā sniedz atbalstu ne vien iedzīvotāji, taču arī dažādi uzņēmumi un lielas kompānijas sniedz savu ieguldījumu labdarības procesā. Kādā veidā tiek īstenots labdarības process pie mums? Ko tieši veic labdarības fondi? Pilnīgi viss par ziedojumiem un atbalsta realizēšanu Latvijas teritorijā tālāk rakstā.

Finansiālās palīdzības veidi

Kā bija minēts, Latvijā labdarība notiek samērā daudzos veidos un arī virzienos. Sniedz atbalstu cilvēki arī ar pašu darbu, piemēram, ja vajadzīgi pedagogi darbā ar īpašiem bērniem vai, piemēram, meklējot dāvanas tiem. Šāds process būs dēvēts tieši par brīvprātīgo darbu, tā kā apmaksa jau par to netiek izmaksāta. Ļoti liels skaits tiek sakrāts, lietojot krājkasītes tirdzniecības centros, tagad tādējādi arīdzen vāc atbalstu Ukrainas valstij. Visērtāk veikt ziedojumus ir caur lielām organizācijām, kā piemēram, ziedot.lv. Tās iestādes vietnē būs ļoti daudz veidu kam palīdzēt – palīdzība veciem cilvēkiem, atbalsts medicīnai, neparedzētās situācijās un citi varianti. Jebkurš labdarības fonds Latvijā realizē kāda projekta realizāciju, vēlāk par rezultātiem var iepazīties fondu mājas lapās. Bez fondiem, pastāv dažādu turīgo iedzīvotāju izveidotie fondi, kā piemēram, Pētera Avena fonds. Šeit netiks savākti cilvēku ziedojumi, bet tajā pat brīdī Avena kungs ar šo fondu par saviem līdzekļiem īsteno dažāda veida labdarības pasākumus, kuros ir ietverts atbalsts medicīnai, zinātnei vai kultūrai, piemēram, katru gadu īstenotais Rīga Jūrmala festivāls.

Kādas tad iestādes pie mums saista savu darbību tieši ar ziedošanu?

Mēs zinam, kādā veidā iespējams palīdzēt kā arī cik tad dažnedažādos veidos. Kaut gan kādā veidā tiešām atšķirt īstu labdarības organizāciju un krāpnieciskās organizācijas? Pats galvenais ar ko atšķiras labdarības fons ir tas, kad tā nemaz nav peļņas organizācija, bet tiek dibināta balstoties tieši uz sponsora ieguldītajiem līdzekļiem. Turpretim, labdarības biedrība, kas veidota, lai vāktu ziedojumus, tad ir organizācija, kur iegūst saziedotos līdzekļus un tad virza tos pamatojoties uz projektu. Bez šaubām, pēc tam par to būs jāatskaitās. Meklējot to vietu, kur iespējams novirzīt ziedojumus, ieteicams, lasīt tiešsaistē rekomendācijas. Tā kā, piemēram, daudzās lapas, kur kāds lūdz palīdzību, visbiežāk ir melīgas. Tādēļ pirms tam, kā pārskaitīt kaut kur naudu, pārbaudiet tā patiesīgumu. Bieži vien labdarības projektus rīko dažādas pašvaldības, dažnedāžādi uzņēmumi, brīvprātīgo iestādes. Pie mums viennozīmīgi iedzīvotāji ir un būs aktīvi uz ziedošanu. Pievēršoties fondiem, P.Avena fonds, nav vienīgais šī kunga labdarības darbības virziens. Pēc Dienas Bizness informācijas Mihails Fridmans, kā arī Pjotr Avens Ukrainas valstij saziedojuši simts piecdesmit miljonus EUR, turklāt viņi apņemas palielināt Ukrainas bankas pamatkapitālu līdz pat miljardam eiro. Tādi piemēri ļauj ticēt, ka labdarība dzīvos jo vienmēr un mēs vienmēr spēsim izlīdzēt viens otram un citiem.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *