VAI VAR PIESLĒGTIES PILSĒTAS KANALIZĀCIJAI?

Visu pievadkomunikāciju izbūvēšana no jauna vai tehniskais stāvoklis jau esošajām, ir viena no galvenajām lietām ar ko jātiek skaidrībā plānojot jauna mājokļa celtniecību vai esošā kapitālo renovāciju. Ņemot vērā to, ka visas komunikācijas sākot ar kanalizāciju un beidzot ar elektrību, tiek ieraktas zemē, tad par to funkcionētspēju ir jāpārliecinās laikus, lai pēcāk nerastos lieki izdevumi un problēmas.

Kanalizācija ir viena no galvenajām komunikācijām, kas jāizbūvē jebkurā mājoklī(skatīt vairāk te – https://www.bio-kanalizacijas.lv/kanalizacija/). Pastāv dažādi kanalizācijas un notekūdeņu filtrācijas veidi.

SEPTIĶIS VAI BIOLOĢISKĀ ATTĪRĪŠANAS IEKĀRTA?

Septiķis, bioloģiskās attīrīšanas iekārtas un pilsētas centralizētā kanalizācijas sistēma ir opcijas, kas pieejamas tiem, kuriem būvējot māju, nepieciešams izbūvēt arī bio kanalizāciju. Laba izvēle būs bioloģiskā attīrīšanas iekārta, kuras darbības rezultāts rada ilgtspējīgu risinājumu. Pārstrādāto ūdeni ir iespējams izmantot dārza laistīšanai vai citiem tamlīdzīgiem darbiem. Arī tā tīrīšana neprasa lielu uzmanību, taču tai nepieciešams elektrības pieslēgums, kura patēriņš nav lielāks kā ledusskapim. Septiķa ierakšana zemē nozīmē divu vai trīs tvertņu uzstādīšanu, kurā ūdens tiek atdalīts no tā satura. Atdalīto ūdeni nedrīkst lietot atkārtoti, tādēļ pāris reizes gadā jāizmanto asenizācijas pakalpojumi, kas septiķi izsūknē.

KAS VEIC SEPTIĶU TĪRĪŠANU?

Kanalizācijas sistēmas izveidē savam mājoklim, ir jāpielāgojas pašvaldības noteikumiem. Pieslēgums pie pilsētas kanalizācijas, joprojām sanāk vienkāršākais, ja tuvākais vads ir 200 metru attālumā. Izmaksas rēķina atkarībā no izlietoto materiālu apjoma un tā, vai darbus veiksit pats vai uzticēsiet kādai speciālai brigādei. Ja noteksistēma nepieciešama nelielā privātmājā vai vasarnīcā un gruntsūdeņu līmenis atļauj, tad gana labs būs septiķis. Neliela izmēra privātmājā vai vasarnīcā kā risinājumu var apsvērt septiķi, kas periodiski ir jāizsūknē, lai nepiesārņotu dabu. Otra opcija ir bio attīrīšanas iekārtas jeb biokanalizācija, kas ir labs risinājums lielām saimēm un platībām, jo patērētā ūdens apjoms tiek filtrēts ar baktēriju palīdzību un pēcāk izmantojams atkārtoti, tiesa gan ne pārtikā, bet, piemēram, puķu laistīšanā.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *