Autoserviss- jo augstāka cena, jo labāks pakalpojums?

Ikviens mašīnas īpašnieks, atdodot tā auto remontam vai apkopei, satraucas tieši par to vai pakalpojums realizēts labi. Patiešām, no tā, cik tad kvalitatīvi tiek realizēts auto remonts, ir atkarīgs tā darbošanās laiks un, svarīgākais, Jūsu drošība braukšanas laikā. Brīdī, kad tiek izvēlēts autoserviss Rīgā vai arī jebkādā citā Latvijas pilsētā, lielākā daļa cilvēku vadās pēc pakalpojumu izmaksām. Kāds cenšas sameklēt pakalpojumu pēc zemam cenām, kāds, tieši savādāk, koncentrējas uz to, ka tieši dārgāks būs vislabāks. Tomēr, kas ir tas būtiskākais uz ko tad lūkoties, neviens nemaz nezina. Šeit mēģinam noskaidrot ko vairāk par to, kāds auto remonts tiek piedāvāts, ar ko labs automehāniķis atšķiras no nekvalificēta, un arī pēc kā tad vadīties meklējot servisu. Labā auto servisā ir plašs piedāvājumu klāsts- no savirzes regulēšana līdz smalkam auto elektronikas remontam.

Auto servisu veidi

Pilnīgi visi servisi var būt iedalīti 3 lielās grupās – oficiāls dīleru autoserviss, daudzu automašīnu marku autoservisi vai tā sauktie privātie servisi un vēl privātas garāžas, kas nav nekur reģistrētas.
Ikviens automašīnu pārdošanas uzņēmums specializējas vienā noteiktā automašīnu markā. Tās ir uzticamas firmas, kas aizņem 17% servisu tirgus daļu. Šāds autoserviss izmanto vienīgi oriģinālas rezerves daļas un speciālu kvalitatīvu aprīkojumu. Lai sāktu darbu pie automašīnas tehniskās apkopes, katrs oficiāls autoserviss jau ir licencēts un arī ir saņēmis attiecīgu sertifikātu, piem., sertificēts lexus autoserviss vai BMW serviss. Sazinoties ar dīlera automašīnu servisu, Jūs bes šaubām saņemsiet labas kvalitātes servisu pie tam ar garantiju jebkura veida pakalpojumam. Taču šādu organizāciju pakalpojumi nav īsti lēti.
Vairāku zīmolu auto servisos tiek izpildīts auto remonts neatkarīgi no tā valsts, markas un ražošanas gada. Visbiežāk šādas organizācijas var sniegt pat servisa garantijas kā arī veic kvalitatīvu remontu. Protams, tas varētu būt, kā piemēram, sertificēts toyota autoserviss, taču nemaz nav šo auto dīleris. Un, bez šaubām, šajā gadījumā darba izdevumi būs tiešām mazākas nekā pie dīlera. Tāds autoserviss Juglā arī ir atrodams, vai pat arī citā Rīgas mikrorajonā un te var pasūtīt tāda veida pakalpojumus, piemēram, kā riepu montāža un balansēšana, auto diagnostika, un arī pats auto remonts un arī citi darbi. Šādi autoservisi veido ap trīsdesmit vienu procentu tieši no kopējā tirgus.
Un visbeidzot ir auto remonts, kas realizēts garāžā, kas visbiežāk jau ir neliela darbnīca, kurās strādā vairāki cilvēki. Šajās vietās automehāniķis varētu būt arī ar pieredzi kā arī lietpratīgs, taču bez nepieciešamās izglītības, pie tam uziet lietpratēju jau ir ļoti grūts uzdevums. Standartā šādās garāžās tiks veikts sliktas kvalitātes auto remonts. Tajā pašā laikā nebūs sniegtas jebkādas garantijas, bet cenas te, bez šaubām, vienmēr būs zemākas.

Rekomendācijas autoservisa atrašanā

Pamata faktori, kuri jāievēro veicot servisa izvēli:
1)Tehniskais aprīkojums – bez noteikta aprīkojuma komplekta nav realizējama kvalitatīva auto diagnostika un arī parasta riepu montāža un balansēšana. Tādēļ uzmanīgi uzziniet, kāda tipa pacēlājs vai cits inventārs ir autoservisā, tādā, kā piemēram, sertificēts lexus autoserviss;
2)Darbinieki – Profesionāls automehāniķis būs labas kvalitātes pakalpojumu pazīme. Ja speciālistam nav parastāko zināšanu vai, piemēram, tam ir smagi saprast bojājuma iemeslu, neriskējiet! Pat, ja Jums nepieciešams auto elektriķis, tā kā šodien jaunās mašīnas būs ļoti atkarīgas no elektronikas.
3) Auto detaļas – noskaidrojiet par palīgmateriāliem un izmantotajām detaļām. Iegaumējiet, kad sliktas kvalitātes rezerves daļas uzstādīšana, pēc kāda laika varētu izraisīt nelabojamas sekas mašīnai.
Jāsaprot, ka tieši kvalitatīva autoservisa atrašana jau ir drošība kā arī gara auto mūža garantija. Noskaidrojiet paziņu rekomendācijas un izvēlieties centrus, kur būs atbildīgi tieši par piedāvāto pakalpojumu kvalitāti.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *