Ieplīsis vējstikls – kā izlabot?

Plaisa vai šķembas uz auto stikla ir nevēlams pārsteigums jebkuram auto vadītājam. Mēģināt salabot, mainīt vai arī tikai doties tālāk būs tikai viņa paša izvēle. Arī, gadījumā ja plaisa nemaz netraucē, jau ir jāatzīmē, ka agrāk vai vēlāk pat mazākā mikroplaisa izplatīsies un auto logu maiņa vienalga būs nepieciešama. Bez tam plaisas svītra varētu traucēt pie tam vadītājam redzi. Savukārt šis apstāklis ir drošības jautājums, ko nedrīkst neievērot. Un arī plaisas sabojā visu automašīnas ārējo izskatu un atgādina pašu nelaimes atgadījumu. Tādēļ viennozīmīgi – labāk jau ir pasūtīt auto stiklu maiņu vai vējstikla remontu un gulēt bez satraukuma.

Remonta vai vējstikla maiņas cena – kas ietekmē?

Pārsvarā autobraucēji saskaras ar situāciju, kad tie paši nevar saprast, kas ir tieši tiem būs labāks variants – auto logu maiņa vai vējstikla remonts. Pie tam visiem ir skaidrs, ka auto stiklu plaisu remonts cenas salīdzinājumā tomēr ir jūtami izdevīgāks kā pavisam jaunu vējstiklu maiņa. Kaut gan tomēr ir jāredz, kurā brīdī būs nepieciešams vienīgi auto stiklu remonts, taču kurā brīdī jau vajag pasūtīt vējstiklu nomaiņu uz jauniem. Visbiežāk pēc profesionāļu ieteikumiem, pilnīga vējstiklu maiņa tomēr ir būtiska, tad, kad plaisas garums tieši uz auto stikla tomēr ir garāks tieši par 15,7 cm. Auto stiklu maiņa būs vajadzīga, kad stikla šķembas diametrs būs lielāks nekā 1 cm. Jāizceļ bez šaubām tas, ka tieši auto stiklu maiņa tiešām ir nepieciešama arī tādā brīdī, kad tas tiek sabojāts vadītāja redzeslokā. Turklāt maiņa jāveic pat tajā brīdī, ja šo plaisu apmēri ir mazāki par augstāk minētiem rādītājiem, bet plaisa atrodas autovadītāja redzeslokā. Tad, kad jau ir nepieciešams auto stiklu remonts izmaksas būs atkarīgas tieši no izmantotiem materiāliem un ieguldītā darbu apjoma, taču priekšējā stikla maiņas cena jau būs atkarīga no nomaināmā stikla.

Vajadzīga auto stiklu maiņa – kur vērsties?

Jebkura veida darbības attiecībā uz mašīnu rosina daudz pārdomu, satraukumu vai stereotipus šoferu vidū. Mašīnas aizvešana tieši uz iepriekš nezināmu autoservisu parasti ir nedaudz biedējoša, it īpaši, gadījumā ja darbs būs saistīts ar kapitālo remontu vai arī auto galveno rezerves daļu nomaiņu. Pat, ja ir vēl jāveic tikai auto logu maiņa, jau ir samērā svarīgi uziet labu servisu, jo šāda veida darbs, kad būs izdarīts slikti, tas var veicināt daudzas problēmas, tieši par kurām pat nevar aizdomāties. No tā, cik labi tiek aprīkota auto servisa vieta, būs atkarīgs arī tas, kādā līmenī būs izdarīts darbs. Gadījumā ja serviss nodrošina savu materiālu auto logu maiņai, ir vēl jāvelta uzmanība, ne vienīgi piedāvājuma klāstam, auto logu nomaiņas cenai, bet, protams, arī izpildīto darbu kvalitātei un stiklu ražotājam. Ne mazāk būtiski būs noskaidrot visas vējstikla maiņas cenas un, kādas būs auto stiklu plaisu remonta cena, šiem skaitļiem noteikti jāsakrīt ar mājas lapā norādītajām un tam, kas atrodas salonā. Ir arī ieteicams iepazīties arī atsauksmēm par Jūsu izvēlēto servisu, bet jāņem vērā, kad būs sastopams dažreiz ne īsti objektīvs darba vērtējums, tāpēc jāskatās uz tādu viedokli, ko atstājis klientu vairums.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *