Jumta kopnes privātmājai un noliktavai

Brīdī, kad celtniecības posms nokļūst jau pie tik būtiska momenta, kā ēkas jumts, ir jāveltī pastiprināta verība tāda veida jautājumam piemēram, kā pats jumts. Mūsdienas mājas jumts pilda ne vienīgi drošības lomu mājoklim, bet arī vēl būs tās dizaina elements. Šodien jau ir tik daudz daudzpusīgi jumta konstrukcijas veidi, ka kļūst raibs gar Jūsu acīm. Savukārt, koka kopnes iespējams stiprināt ne vien, kā ārpuses mājas konstrukcijas elementus, taču droši var būt izmantots kā moderns dizaina variants.

Uzzini vairāk – https://freimans.com/lv

Jumta konstrukcijas veidi – populārākie tipi jumta stilam

Privātmājas un cita tipa celtnes mēdz būt ar tiešām diezgan savādākiem jumtiem, sākot ar pašu lētāko konstrukciju ar plakanu virsmu, un pabeidzot ar sarežģītām jumtu formām. Jumta konstrukcija, kas tiek dēvēta kā plakanais veids, ir ekonomiskākais variants, šeit pati jumta uzstādīšana ir un būs saprotama, bet jumta virsma drīkst būt lietots piemēram, kā terase, kas tad neapstrīdami ir priekšrocība. Taču šī varianta uzkopšana tomēr ir darbietilpīga, tādēļ, ka, sniegs un lietus neizzūd tik viegli, kā slīpajiem jumtiem. Pats jumts jau var būt divslīpju, vienslīpes,kā arī dažādu citu stilu un to apvienojumu. Ir jāsaprot pamata atziņa, kad, jo vairāk tieši uz viena jumta dažnedažādu variāciju, bez šaubām izmaksu ziņā dārgāka ir tās uzstādīšana un jumta siltināšana.

Jumta spāres vai jumta kopnes – galvenās atšķirības

Eksistē ļoti daudz dažādu tipu konstrukcijām, kuri atšķiras savā starpā pēc jumta veida un pēc tā kāds būs jumta segums, vai arī kā tad tiks veikta jumta siltināšana. Tradicionāli izvēlās tieši jumta spāres, taču tas veids jau ir pieņemams reizēs, kad notiek jumta uzstādīšana celtnei tikai līdz sešiem metriem. Tā kā jumta spāres būs pielāgotas jau uz objekta, tas aizņem ilgu laiku un ir vajadzīga profesionālu celtnieku esamība. Savukārt kopnes tiek izveidotas rūpnīcā un tad tiek atvestas gatavā veidā. Tādā veidā jumta uzstādīšana paliek saprotama un ātri izdarāma. Kopnes tiek pielietotas ne vienīgi dzīvojamo māju celtniecībā, bet, protams, arī milzīgu ēku vai angāru jumta uzstādīšanā.

Šis ieraksts tika publicēts Bez tēmas. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *